Laatste update: 17-6-2009
Introductie

Veel gegevens van de Nijmeijer-familie kon ik overnemen van de website van Harm Offereins, die veel familiegeschiedenissen verzameld heeft. Deze gegevens zijn afkomstig van Ina Lubberts-Nijmeijer. Ze gingen terug tot ±1700 en betroffen hoofdzakelijk de stamreeks. Ik heb ze verder nageplozen en uitgebreid en kon nog drie generaties tot ±1600 teruggaan.
Verdere naspeuringen van Ina Lubberts hebben ook gegevens buiten de stamreeks opgeleverd, die nu ook aan deze site zijn toegevoegd. Er zijn helaas nog weinig foto's van familieleden gevonden. Als iemand er nog meer kan verstrekken, ze zijn van harte welkom.
Wel zijn wat oude en nieuwe foto's geplaatst van de woonomgeving.  
Heb je aanvullingen, verbeteringen of foto's ?
Email ze maar !
 
 

De naam Nijmeijer komt in onze familie voor het eerst voor in 1805 in de overlijdensakte van Jan Hendriks Nijmeijer. Voor het mogelijke ontstaan daarvan zie bij Hindrick Lammerts.

Er is binnen één generatie een opmerkelijk intensieve familierelatie ontstaan tussen de families Nijmeijer en Janssen.
Zie hiervoor De aantrekkingskracht van de Nijmeijersdochters op de Janssenzonen.

Een aantal belangrijke plaatsen (buurtschappen) die in de geschiedenis van de familie Nijmeijer voorkomen zijn Zuidlaren, Gieten, Schipborg,Anloo, Anderen, Loon, Anreep, Deurze en vooral Rolde, waar veel leden van de familie naar de kerk gingen en werden gedoopt.  
 
 


Kerk van Rolde  
 

Muziek: L.van Beethoven